Dekking en beschikbaarheid

Wat maakt Get Bike Service uniek?

Get Bike Service is een onafhankelijke mobiliteitsdienstverlener. Wij repareren jouw fiets bij jou thuis of op elke locatie in Nederland, België, Denemarken en Duitsland.
Dit doen we met hoog opgeleide mobiliteitsengineers die met mobiele fietswerkplaatsen bij jou op locatie je fiets of LEV onderhouden.

Welke type fietsen onderhouden jullie?

Wij onderhouden alle soorten fietsen zoals:
- Racefietsen
- Mountainbikes
- Bakfietsen
- Stadsfietsen
- Elektrische fietsen
- Escooters
- Licht elektrische voertuigen

Welke merken fietsen onderhouden jullie?

Wij onderhouden en repareren in principe alle merken fietsen. Indien er specifieke onderdelen nodig zijn die alleen bij een bepaald merk te bestellen zijn dan vragen we deze onderdelen op. In 99% van de gevallen gaat dat probleemloos

Zijn jullie de ANWB voor fietsen?

Get Bike Service biedt wel pechhulp aan in abonnementsvorm maar is geen ANWB. Onze visie is om jouw fiets zo goed te onderhouden dat je niet met pech langs de weg komt te staan.
Heb je een abbonnement en kom je stil te staan: geen probleem: we pikken je op of repareren ter plaatse.
Heb je nog geen abonnement? ook dan pikken we je op of repareren je fiets als je direct een service contract afsluit.

Service & Garantie

Wat als ik niet tevreden ben met jullie service?

Dat proberen we natuurlijk ten allen tijden te voorkomen. Ben je toch niet tevreden, stuur dan een email naar support@getbikeservice.com en wij gaan er alles aan doen om je tevreden te stellen.

Wie staat er voor de deur om jou te helpen?

Je kunt op onze website een overzicht van onze medewerkers vinden. Al onze mederwerkers zijn getrainde mobiliteitsengineers met een achtergrond in de fiets of auto-industrie.
Over het algemeen drinken ze graag koffie wanneer ze aan het werk zijn bij een klant (hint). Alle medewerkers bij Get Bike Service zijn in het bezit van een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag).

Professionals

Ik heb maar 1 fiets, kan ik toch gebruik maken van jullie professionele diensten?

Wij hebben klanten met één fiets op één locatie maar ook klanten met 180 fietsen op 25 locaties.
Of je nou een groot of klein bedrijf bent: jij hebt een werkende fiets nodig en dat is waar wij voor staan. Je kunt hier meer over lezen op onze professional pagina.

Hoe kan ik als zakelijke klant het beste mijn vloot onderhouden/ service geven?

Get Bike Service heeft hiervoor het Full Service Plan. Dis een onderhoud service programma om assets van klanten probleemloos te laten rijden en uptime te maximaliseren tegen faire en vooraf bekende kosten. In dit onderhoud service programma biedt GBS de beste balans tussen uptime en kosten inclusief reparatie service en noodhulp met als doel de klant te ontzorgen.

Hoe werkt dit Full Service Plan?

Bel of mail ons en we maken een afspraak om de wensen te inventariseren.

Om dit te realiseren voert GBS op basis van een berekend -en vooraf samen afgestemd- interval preventief onderhoud uit. Het interval voor preventief onderhoud wordt bepaald door GBS o.a. op basis van type & merk asset, verwachte kilometers en gebruiksintensiteit. Maar ook zaken als cargoload, stalling, variatie in gebruikers is mede bepalend.

Naast preventief onderhoud voert GBS ook (spoed) reparaties uit mocht in de tussentijd een probleem ontstaan met de asset. Reparaties die worden gekenmerkt als kritisch worden zo snel mogelijk opgelost, en uiterlijk binnen 2 werkdagen.

Naast preventief onderhoud en reparaties levert GBS ook noodhulp en repatriëring aan, 24/7/365.

Wat is TCO en waarom is het belangrijk?

TCO staat voor Total Cost of Ownership en is de basis van onze fleet management services: De totale kosten van een fiets gaan veel verder dan de aanschafprijs.
Get Bike Service heeft veel ervaring met verschillende fietsen in verschillende inzet bereiken en kan als onafhankelijke dienstverlener de laagste TCO garanderen door de inzet van de juiste fiets of LEV met het juiste onderhoudspakket. Je kunt hier meer over lezen op onze professional pagina.